Voltijds Stage


Organisatie
publiq vzw
Vrije tijd is vrijheid. De vrijheid om te doen wat niet moet. publiq faciliteert het publieke vrijetijdsleven door ervoor te zorgen dat mensen en activiteiten elkaar vinden.
Families hebben een speciale plaats bij publiq. Voor hen is er Vlieg, een label dat het cultuuraanbod voor de -12 jarigen zichtbaar maakt. Meer dan 450 cultuurhuizen en gemeenten gebruiken het vrolijke insect in hun communicatie. UiTmetVlieg.be is hét vrijetijdsplatform voor ouders en kinderen. Bij de Bende van Vlieg tippen families elkaar wat er écht de moeite waard is. Daarnaast zijn er heel wat acties en evenement, met de zomeractie 'De Schatten van Vlieg' als jaarlijks hoogtepunt. Ieder jaar nemen 250 cultuurhuizen(musea, bibliotheken,...) en gemeenten deel aan de zomeractie van Vlieg en bereikt deze actie meer dan 40.000 kinderen.
Functie
Voor de voorbereidingen en uitvoering van de Schatten van Vlieg editie van 2018 zoeken wij een gemotiveerde stagiair/vrijwilliger. Je staat de projectmedewerkers van Vlieg bij in het uitdenken en concreet voorbereiden van de campagne. Je werkt mee bij de zoektocht naar sponsors, de ontwikkeling van de campagne-elementen, de ontwikkeling van de webpagina's van de actie, de opvolging van de deelnemers,... Aan de actie is dus zowel een B2B luik als een B2C luik verbonden, je leert zowel communiceren naar de brede cultuursector en commerciële partners als naar families. Op een korte tijd leer je dus heel uiteenlopende aspecten kennen van een functie in de culturele sector.
Profiel
*Je volgt een opleiding marketing, event management, sociaal-agogisch werk, communicatie of aanverwanten.
*Je bent bereid mee te werken in onze organisatie in Brussel, gevestigd in de Belvue-site op de Henegouwenkaai.
*Je hebt voeling met de leefwereld van kinderen.
*Je werkt zelfstandig en snel.
*Rechtstreeks contacten via e-mail en telefoon met mensen uit de brede cultuursector schrikken je niet af.
Aanbod
*Wij bieden je een interessante stage in een jonge, dynamische organisatie met een 40-tal medewerkers in hartje Brussel (Kanaal/Dansaert).
*Je maakt kennis met het bedenken en uitvoeren van een grootscheepse campagne op maat van kinderen en in nauwe samenwerking met de brede cultuursector.
*Terugbetaling van vervoersonkosten is mogelijk onder voorwaarden.

PERIODE:
Februari tot mei/juni 2018 ( data en periode overeen te komen in overleg)
Flexibiliteit ivm lessenrooster/sollicitaties/andere job mogelijk, min. 9 weken zodat je verschillende fasen in de ontwikkeling van een campagne kan meemaken.
Solliciteren
Contactpersoon: Renate Neven
Reageren voor: 01/02/2018

Solliciteren kan met CV en motivatiebrief via e-mail, aan Renate Neven (renate@publiq.be).