Deeltijds Tijdelijk


Organisatie
Kasteel van Gaasbeek
Net buiten Brussel maar middenin de glooiende heuvels van het Pajottenland troont het Kasteel van Gaasbeek. De middeleeuwse burcht kende een bewogen geschiedenis en evolueerde van strategisch bolwerk naar riant buitenverblijf. De graaf van Egmond was een van de bekendste eigenaars. Het huidige gebouw kreeg zijn romantische restyling op het einde van de negentiende eeuw dankzij de excentrieke markiezin Arconati Visconti.
Zij richtte het kasteel in als museum voor haar enorme kunstcollectie en bespeelde het als historisch theaterdecor. De droomburcht die toen ontstond, heeft ook nu nog iets van een tijdmachine. Je dwaalt er door historiserende interieurs en ontdekt er wandtapijten, schilderijen, meubilair, beelden en andere waardevolle objecten.

Een bezoek aan het kasteel prikkelt al je zintuigen. Verrassende tentoonstellingen waarin historisch erfgoed op een creatieve manier ‘vertaald’ wordt naar vandaag, dompelen je onder in steeds wisselende decors. Onze website en nieuwsbrieven informeren je uitgebreid over onze activiteiten.
Functie
De dienst publiekswerking is op zoek naar gemotiveerde gidsen, in het bijzonder gidsen voor kinderen en jongeren (native speakers NL, FR, EN, DU …)!

Gastvrijheid is voor ons essentieel. Wij willen de bezoeker een aangename beleving bieden. Als gids speel je hier een cruciale rol in door het rechtstreekse contact met ons publiek.
De publiekswerking van het kasteel wil sterk inzetten op mensen en verhalen. Wij willen dat de bezoekers geraakt worden en zich via verhalen over de vorige bewoners, passanten en vanuit hun eigen leven kunnen verbinden met het kasteel, de collectie en de tentoonstellingen.
Wij nodigen de bezoekers uit om op verschillende niveaus én op verschillende manieren het kasteel en alles errond te ontdekken. Daarbij kunnen zij zelf betekenis geven. Wij willen met ons publiek in dialoog gaan, samen reflecteren en laten beleven, ervaren en ontdekken door op verschillende manieren te prikkelen (cognitieve, zintuigelijke, verbeelding,…).
Profiel
Kan jij je in onze visie vinden? Heb je een neus voor erfgoed? Wil je graag gidsen in een tot de verbeelding sprekende omgeving?
Wij zoeken enthousiaste en gedreven kasteelgidsen met een passie voor kunst en erfgoed. Als gids heb je niet alleen een pedagogische, maar ook een ‘vertolkende’ functie: niet alleen de inhoud en de weetjes zijn belangrijk, maar ook de sfeer en de beleving. Je geeft samen met de groep betekenis. Je bent eerder begeleider van een informeel leerproces dan een ‘klassieke’ informatieve gids. Je weet in te spelen op de leefwereld, interessesfeer en het leerniveau van de groep.
Je bent flexibel en kan omgaan met onverwachte situaties en op specifieke vragen van het publiek. Je drukt je goed en correct uit, kan verhalen op een geanimeerde manier brengen en straalt rust en vertrouwen uit. Je komt afspraken na en bent stipt aanwezig.
Aanbod
Je gidst twee- tot driemaal per week en optioneel weekends, naargelang de aanvragen. Je werkt via een interimkantoor of als zelfstandige of student.
Wij bieden de kans om je te verdiepen in boeiende thema’s. Wij zorgen voor een vormingsaanbod zodat je goed voorbereid aan de slag kan. We verwachten dat je de opleidingen in maart volgt en in de periode 1/04/2018-4/11/2018 kan gidsen.
Solliciteren
Contactpersoon: Annelies Lust
Reageren voor: 14/01/2018

Laat je verleiden door het verleden en word gids in het meest romantische kasteel van Vlaanderen! Stuur je cv en motivatiebrief vóór 14 januari 2018 naar kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be.