Voltijds Vast


Organisatie
Toneelhuis
Als Antwerps stadstheater ontwikkelt Toneelhuis artistieke projecten voor de grote zaal, in de Bourla en op tournee in binnen- en buitenland.
Artistiek leider Guy Cassiers maakt sinds 2006 van Toneelhuis een plek van het verschil: zes artiesten creëren er hun - zeer uiteenlopend - werk. Op dit moment gaat het om Olympique Dramatique, Abke Haring, Benjamin Verdonck, FC Bergman, Mokhallad Rasem en Guy Cassiers. Dat levert puur teksttheater op naast sterk visueel beeldend theater, intens gebruik van klank- en beeldtechnologie naast artisanaal kleinschalig handwerk, beeldende interventies in de stad naast regulier theaterwerk in de grote zaal, singuliere thematieken naast breed aansprekende vertellingen...
Vanaf 2017 wordt dit palet nog verruimd via twee nieuwe projecten: Buro voor Stedelijk Enthousiasme, een wendbare onderzoeks- en productiecel die zich expliciet laat inspireren door een zich steeds wijzigende stedelijkheid, een initiatief van Toneelhuis en MartHa!tentatief en P.U.L.S., Project for Upcoming artists for the Large Stage, een vierjarenplan dat getalenteerde jonge makers op eigen tempo laat doorgroeien naar de grote scène: Timeau De Keyser, Hannah De Meyer, Lisaboa Houbrechts en Bosse Provoost.
Het verschil tussen al deze makers wil een afspiegeling zijn van de verscheidenheid die zo kenmerkend is voor de stad en de wereld waarin Toneelhuis zijn voedingsbodem vindt. Het werk dat deze makers maken spreekt zeer diverse publieken aan die op hun beurt een wereld van verschil in de Bourla binnenbrengen.
Functie
Ter versterking van het team zoekt Toneelhuis een coördinator personeelszaken. Taken:

Personeelsadministratie
- Je staat in voor een correcte verwerking van de loons- en personeelsadministratie i.s.m. het sociaal secretariaat.
- Je bent op de hoogte van de sociale wetgeving en kan hiervan een vertaalslag maken voor het personeel.
- Je verzorgt contacten met de bevoegde administraties en netwerkorganisaties. (oKo, Kunstenloket, Sociaal Fonds voor de Podiumkunsten, Agentschap Kunsten & Erfgoed van de Vlaamse Gemeenschap, …)
- Je onderhandelt contracten met artiesten en andere personeelsleden binnen de reglementaire en budgettaire grenzen en giet de afspraken in een contract.

Werving en selectie
- Je coördineert en begeleidt de werving en selectieprocedures.
- Je verzorgt het onthaal van nieuwe medewerkers.
- In samenwerking met de verschillende afdelingen binnen de organisatie, stippel je het stagebeleid mee uit en zorg je voor de implementatie.

Interne organisatie
- Je coördineert de personeelsvergaderingen.
- Je organiseert - i.s.m. opleidingsverstrekkers - opleidingen voor medewerkers op aangeven van diensthoofden, gericht op optimalisatie van de arbeidsorganisatie op korte en lange termijn.
- Je volgt het loonbudget op en werkt hiertoe nauw samen met en rapporteert aan de assistent zakelijke leiding.
- Je neemt deel aan de ondernemingsraad en het Comité voor preventie en bescherming op het werk, en ondersteunt de secretaris van de ondernemingsraad in zijn/haar werkzaamheden.
- Je coördineert de functioneringsgesprekken.
- Je stippelt, in samenwerking met de zakelijk directeur, een beleid uit rond psychosociaal welzijn en zorgt voor de implementatie.
- Je verleent medewerking bij het opstellen van (inter)nationale dossiers, waarbij je je eigen werkdomein voor je rekening neemt.
- Je coördineert de arbeidsongevallendossiers en volgt samen met de intern preventieadviseur het veiligheidsbeleid op.
- Je bent in huis het aanspreekpunt voor juridische vragen omtrent tewerkstelling en kent de wegen om tot correcte adviesverlening te komen.
- Je bent de contactpersoon voor alle personeelsvragen.

Voor wie werk je?
Alle artiesten - waarvan sommigen vast en anderen als freelancer verbonden zijn aan Toneelhuis - en alle mensen die achter de schermen werken (administratie, communicatie, techniek, onthaalmedewerkers, decor- en kostuumatelier, kantine, zaalpersoneel, productieteam, vrijwilligers, ....)
De coördinator wordt aangestuurd door en rapporteert aan de zakelijk directeur en stuurt samen met de assistent zakelijke leiding het team administratie & personeel aan.
Profiel
De personeelscoördinator beschikt over een juridisch denkvermogen en haalt voldoening uit het correct opmaken van contracten, toepassen van de specifieke arbeidswetgeving rond kunstenaars, de implementatie van de nieuwe CAO, .... maar kan ook - in overleg met adviseurs van oKo, het Kunstenloket en het sociaal secretariaat - alle servicevragen beantwoorden en afhandelen (ouderschapsverlof, bevallingsverlof, zorgverlof, vakantieregelingen, ...)
Tegelijk heeft de personeelscoördinator ervaring en voeling met de softe HR (werving en selectie, competentiemanagement, prestatiemanagement, training en ontwikkeling, .... )
Wij zoeken iemand die met voldoende maturiteit en expertise mee het personeelsbeleid vorm kan geven en uitrollen binnen de organisatie.

Competenties en jobvereisten:
- Je hebt een hart voor de podiumkunsten.
- Kennis van arbeidswetgeving is noodzakelijk.
- Je beschikt over een juridisch denkvermogen.
- Je bent communicatief én discreet.
- Je hebt organisatorisch talent, inlevingsvermogen, zin voor samenwerken en onderhandelen.
- Je neemt initiatief en bent besluitvaardig.
- Je kan zelfstandig werken én bent tegelijk een uitgesproken teamplayer.
- Je bent meertalig (NL, FR, EN)

Waar vind jij je plaats in de organisatie?
- Je rapporteert rechtstreeks aan de zakelijk directeur.
- Je vormt een tandem met de assistent zakelijke leiding. Samen sturen jullie een team van medewerkers aan.
- Je zetelt namens de werkgever in de ondernemingsraad en het Comité voor preventie en bescherming op het werk.
Aanbod
Wat biedt Toneelhuis:
- Een uitdagende job met veel autonomie binnen een dynamische, diverse en toonaangevende culturele organisatie.
- Een voltijds contract onbepaalde duur
- Verloning in barema A volgens CAO Podiumkunsten – PC 304, rekening houdend met relevante anciënniteit.
- 100% terugbetaling woon-werkverkeer met openbaar vervoer of fietsvergoeding
- Indiensttreding: onmiddellijk
Solliciteren
Contactpersoon: Klaartje Heiremans
Reageren voor: 05/01/2018

Interesse? Stuur je motivatiebrief en CV vòòr 5 januari 2018 via e-mail naar klaartje.heiremans@toneelhuis.be met als onderwerpveld “sollicitatie coördinator personeelszaken + naam”. Voor meer informatie kan je terecht op het nummer 0499/34.79.55 (Klaartje Heiremans). Alle sollicitaties worden discreet behandeld.