Deeltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
TRES
TRES is een project waarin kinderen en jongeren uit de bijzondere jeugdzorg de kans krijgen om nauw samen te werken met een kunstenaar. Negen kinderen en jongeren werken vanaf november tot april samen met een kunstenaar. Tijdens 10 ontmoetingen in het atelier van de kunstenaar werken ze samen aan een kunstwerk. De jongeren bepalen zelf welke verbinding ze aangaan met de kunstenaars. Ze krijgen de tijd om een idee te laten rijpen en om iets op te bouwen. Het proces dat hierbij komt kijken, nodigt uit tot communicatie, samenwerking, out-of-the-box denken, flexibiliteit en creativiteit.

Het resultaat van deze samenwerking wordt tentoongesteld in een professionele expo vanaf half april.

Bij TRES is niet enkel het eindproduct van belang, maar ook de weg er naartoe. De kinderen en jongeren kunnen hun eigen keuzes maken, hun eigen verhaal schrijven en zich als persoon ontplooien. Hun talenten worden in de kijker gezet en ze zien hun eigenwaarde bevestigd. TRES probeert hun ongehoorde verhalen zichtbaar te maken.

TRES is een samenwerking van de kunsteducatieve organisatie Artforum en drie organisaties uit de jeugdzorg: De Wissel, MFC Combo en OBC Ter Wende-Espero.
Functie
Ter omkadering van de expo willen wij de kinderen, jongeren en kunstenaars zelf laten vertellen over hun ervaringen, hun ontmoeting en hun kunstwerk. Hiervoor willen we voor elk van de negen trajecten een korte audio-reportage laten maken, waarin de kinderen en kunstenaars aan het woord komen.

Jij kan op bezoek gaan tijdens werkmomenten van de negen duo’s om hen te interviewen. Je herwerkt de opnames tot korte reportages van ongeveer 1 minuut per duo. Deze audioverhalen presenteren we mee op de tentoonstelling.
Profiel
Wij zoeken iemand:

- Die geluid of radio studeert of net is afgestudeerd.
- Die op vrijwillige basis dit project wil uitvoeren in de periode tussen januari en april 2018.
- Die voeling heeft met sociaal-artistieke projecten en geïnteresseerd is om het verhaal van kwetsbare kinderen en jongeren mee naar buiten te brengen.
- Die zijn/haar werkproces zelf kan organiseren en zelfstandig in contact staat met de negen duo’s.
- Die zelf ideeën kan aandragen om een straf audioverhaal te creëren, en dit van concept tot eindproduct kan uitwerken.
Aanbod
Wij bieden:

- Een kans voor studenten om hun portfolio aan te sterken en meer concrete werkervaring op te doen.
- De kans om in nauw overleg met de organisatie zelfstandig een invulling te geven aan deze audioverhalen en zo een eigen stempel te drukken op de documentatie van dit project en de uitstraling van de expo.
Solliciteren
Contactpersoon: Maarten Luyten
Reageren voor: 07/01/2018

Stuur je motivatiebrief en CV voor 7 januari 2018 naar maarten@artforum.be