Doelgroepgericht communiceren in Oostende

In 2015 al werd Oostende door publiq beloond voor hun uitgebreide, maar tegelijk heldere communicatiestrategie met de titel UiTgemeente van het jaar. En sindsdien hebben ze niet meer stilgezeten! Benieuwd naar hoe ze het aanpakken? Schrijf je hier in!

De collega's van Oostende vertellen over de verschillende doel- en kansengroepen in hun gemeente en de manier waarop zij in hun communicatiestrategie daarop inspelen: voor Theater aan Zee (via taaliconen, gerichte promo), aan de balie (via een speciale opleiding voor baliemedewerkers over een inclusief onthaal), en door middel van verschillende UiTPAScampagnes. Wees welkom!

 

Programma

13.30 - 14.00: Jan Dewulf en Tim Heddebauw van de dienst communicatie schetsen de evolutie die Oostende heeft gekend op vlak van communicatie en hoe het UiTverhaal steeds meer vorm kreeg, tot op het punt waar Oostende zich nu bevindt in hun vrijetijdscommunicatie naar de verschillende doel- en kansengroepen. 

14:00 - 14:45: Partnermederker van publiq Wim D'haeyer gidst je langs enkele belangrijke principes die je moet naleven om jouw boodschap op een toegankelijke en bovenal heldere manier weer te geven.

14:45 - 15:00: Korte pauze

15:00 -16:30: Hoe brengt Oostende de theorie in de praktijk? De voorbeelden passeren de revue: het Open Huis 'De Wegwijzer' voor vragen ivm onderwijs en vrije tijd, 'Sportkans' en 'G-sport' voor toeleiding tot sport, UiTPAScampagne voor mensen in armoede en het merk 'Zilver' voor senioren.

 

Datum

Maandag 26 maart 2018

Van 13:30 tot 16:30

 

Locatie

cc De Grote Post

Hendrik Serruyslaan 18a

8400 Oostende

 

Prijs

49 euro (excl. BTW). Voor elke tweede deelnemer van dezelfde organisatie30 euro.

Kostenloos annuleren kan tot en met maandag 19 maart.

 

Neem contact op met erin@publiq.be voor meer info.

Contactgegevens:

Facturatiegegevens: