UiTnetwerk

Gereedschap en communicatieadvies voor je gemeente of regio

De participatiecijfers zijn helder: het merendeel van je vrije tijd beleef je letterlijk en figuurlijk om de hoek. Vrijetijdsbeleving heeft zijn eigen 'zone 30'. Daarom richtten we in 2008 het UiTnetwerk op: een netwerk van regio’s, steden en gemeenten die zich engageren om een doordacht vrijetijdsbeleid uit te tekenen en hun inwoners actief te betrekken bij het lokale vrijetijdsaanbod (sport-, jeugd- en cultuuractiviteiten).

Ondertussen is meer dan 80% van alle Vlaamse steden en gemeenten lid van het UiTnetwerk. Al deze UiTpartners gebruiken in hun communicatie over het vrijetijdsaanbod hetzelfde UiTlogo, wat voor een grote herkenbaarheid bij het publiek zorgt, zowel lokaal als op Vlaams niveau. De bron van de lokale gedrukte en online UiTagenda’s is de UiTdatabank. De activiteiten in deze databank worden verspreid naar honderden publicatiekanalen, waaronder de lokale UiTagenda’s van gemeenten, steden en regio’s.

UiTgemeente?
Lees meer over het gereedschap en advies waarmee we je ondersteunen en ontdek onze kennisactiviteiten en praktijkvoorbeelden op UiTnetwerk.be.
Developer?
Bekijk de codes en toepassingen voor de online ontwikkeling van UiTtools. Bouw betere vrijetijd-apps met de UiT-API en software modules.
Nog geen UiTgemeente?
Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt en sluit ook aan.

Nieuws over UiTnetwerk