Cultuurkuur

Waar onderwijs en cultuurpartners elkaar vinden

In 2013 lanceerden publiq en Canon Cultuurcel de cultuur-educatieve platform Cultuurkuur.be. Op deze website komen scholen en aanbieders van cultuur met elkaar in contact.

Cultuur-educatieve organisaties en kunstenaars kunnen zichzelf en hun werking presenteren voor de scholen. Ze publiceren er tevens hun concrete schoolactiviteiten. Dat kan gaan over workshops, rondleidingen, voorstellingen, lezingen,…

Leerkrachten kunnen dit aanbod bekijken en een keuze maken die past bij de leeftijd van de kinderen, bij de leerdoelen, de regio of het interessegebied. De scholen contacteren de organisatoren rechtstreeks om verdere afspraken te maken.

De site biedt niet alleen praktische informatie, maar moedigt ook onderlinge interactie aan. Leerkrachten kunnen activiteiten aanbevelen of bespreken en zo andere leerkrachten inspireren. Ze kunnen ook pagina’s van culturele aanbieders volgen om op de hoogte te blijven van hun nieuwe projecten.

Culturkuur.be is een platform-in-progress, er worden regelmatig nieuwe functies toegevoegd. Zo wordt begin 2015 de subsidiewerking van CANON Cultuurcel - Dynamo3 - geïntegreerd op cultuurkuur.be.

Cultuurkuur.be is een coproductie van CANON Cultuurcel en publiq, in navolging van de conclusies van de collectieve conceptnota ‘Groeien in cultuur’. 

Leerkracht?
Bekijk geschikte activiteiten voor jouw klas of de organisaties die schoolaanbod hebben
Cultuuraanbieder?
Plaats je scholenaanbod op Cultuurkuur.be