Met een UiTPAS tegen kansentarief willen we het voor iedereen makkelijker maken om toegang te krijgen tot de kortingen waarop je recht hebt. Daarom beslisten het Steunpunt Vakantieparticipatie en UiTPAS om de handen in elkaar te slaan.

Het Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen wil iedereen laten genieten van vakantie. Voor mensen met een beperkt inkomen onderhandelt het Steunpunt daarom kortingen (van minimaal 30%) met grote toeristische aanbieders (Plopsaland, Technopolis, Bokrijk, ...) en Vakantieverblijven (B&B's, Jeugdherbergen, Hotels, ...).

Maak hier kennis met het volledige aanbod.

 

Wat vooraf ging...

Om de juiste doelgroep te informeren en te bereiken met dit aanbod wordt er samengewerkt met vele lidorganisaties en Rap op Stap-kantoren in Vlaanderen die in hoofdzaak werken met mensen met een beperkt inkomen. Je kan ook rechtstreeks bij het Steunpunt terecht als je kan aantonen dat je inkomen beperkt is door bijv. een attest van Verhoogde Tegemoetkoming bij de mutualiteit aan  het Steunpunt Vakantieparticipatie te bezorgen.

...leidt tot een nieuwe samenwerking.

Wie zich met een 'UiTPAS tegen kansentarief' aanmeldt in een lidorganisatie, een Rap op Stap-kantoor of rechtstreeks bij het Steunpunt hoeft geen bijkomende attesten of documenten te bezorgen om een daguitstap of vakantie te boeken tegen korting.

 

rap op stap

 

Wat betekent dit voor...

  1. de UiTPAS-gemeente: Er verandert op zich niet zo veel. Dit extra aanbod en de kanalen om er beroep op te doen is er voor alle mensen met een UiTPAS tegen kansentarief in zijn gemeente en kan via doelgroepspecifieke kanalen meegedeeld worden.
  2. een lidorganisatie of Rap op Stap-kantoor: zij hebben de mogelijkheid om bij mensen die nog niet bekend zijn in de vereniging op een snelle manier na te gaan of ze in aanmerking komen voor het aanbod van het Steunpunt Vakantieparticipatie en een boeking te plaatsen via hun logingegevens bij het Steunpunt. Heeft een lidorganisatie nog geen toegang tot de UiTPAS-applicatie om de UiTPAS uit te lezen? Neem dan contact met info@uitpas.be
  3. Als houder van een UiTPAS tegen kansentarief kan je terecht bij de lidorganisaties of het Steunpunt om je te informeren over het aanbod en de kortingstarieven en je uitstap of vakantie te boeken. Daarna krijg je de nodige papieren om de afgesproken korting bij de aanbieder te krijgen. Alle informatie vind je op hier.

 

Wil je kennismaken met een leuk voorbeeld over hoe je informatie gericht naar mensen in armoede kan communiceren? Maak dan kennis met 'Sien'.